Kwaliteit

Omdat wij de kwaliteit van de lessen die we geven ook erg belangrijk vinden, proberen we een aantal voorwaarden te creëren, zodat het rendement van de lessen zo optimaal mogelijk is. Zo hebben wij nooit meer dan 4 combinaties in de rijbaan en werken we uitsluitend met gediplomeerde instructrices.

Daarnaast werken we met maand thema’s , zodat je niet steeds dezelfde lessen krijgt, maar er iedere keer weer iets anders wordt behandeld. Uiteraard stellen we ook de nodige eisen aan de paarden en pony’s die we gebruiken. Zo moeten ze uiteraard braaf zijn, maar hebben we ook een aantal dieren die we alleen voor de gevorderde ruiters gebruiken. Hierdoor blijven ook voor deze ruiters de lessen aantrekkelijk! Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk dat het gezellig is. Daarvoor kunt u na afloop van de lessen gezellig napraten in onze kantine voor een (gratis) kopje koffie, thee of ranja. Ook houden we bij het indelen van de lessen zoveel mogelijk rekening met niveau en leeftijd.

Omdat wij het zelf ook belangrijk vinden om goed te kunnen handelen als dat nodig is hebben zowel Richard, Frantina en Anne (instructrice) een BHV diploma.

Dierwelzijn

Onze pony's lopen over het algemeen meer dan de meeste andere pony's in Nederland. Op zich geen probleem, want een paard is gemaakt om veel te lopen (in de vrije natuur gemiddeld wel 30km!). Maar wij vinden het wel belangrijk dat ze een zo goed en fijn mogelijk leven hebben. Zo komen ze zoveel mogelijk buiten (in de zomer 24/7 en in de winter in de vrijloopstal), hebben de hele dag goed ruwvoer (een paard heeft een kleine maag, dit is daarom noodzakelijk), komt de hoefsmid elke 7 weken, worden ze ieder jaar ingeënt, komt de tandarts elk jaar, net als de zadelpasser en zo nodig nog een fysio en/of ostepaat.